C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
1 kašičica soli
20 g C kvasca
1 kašičica šećera
130 ml toplog mleka
100 ml tople vode
50 g putera
8 tankih kobasica ili viršli
Za premazivanje:
1 žumance
2 kašike mleka
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa viršlama

Ukusne kiflice sa viršlama, većina domaćica pravi ih sa džemom ili sirom, probajte ovaj način.

Vreme pripreme: 70 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U toplo mleko dodati kvasac i malo šećera. Ostaviti da odstoji da kvasac naraste.

U vangli sjediniti brašno, so, nadošli kavasac, toplu vodu i omekšali puter. Umešati dobro sastojke i izraditi testo.

Ostaviti testo da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti.

Oklagijom razvući testo na 40 X 40cm. Razvučeno testo iseći na trakice da bude ukupno 16 komada.

Kobasice preseći na pola. Uvijati tako što počnemo od jednog kraja kobasice i rolamo tako da testo uvek bude na polovini, da se ne preklapa.

Urolane kobasice poređati u plehu, obloženom papirom za pečenje.

Pomešati žumance i mleko, pa premazati testo.

Posuti susamom i ostaviti oko 30 minuta.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći dok ne porumene oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Promenite tradicionalne kiflice, izaberite viršle ili tanke kobasice.