C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
20 g kvasca
1 kesica C praska za pecivo
200 ml vode
250 g sitanog sira
300 g putera
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
1 jaje
1/2 tegle ajvara
50 ml kečapa
po želji susam, laneno seme, kim

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Kiflice sa testom od sira

Kiflice sa testom od sira punjene ajvarom. Veoma ukusne kiflice, ako preostane i sutradan su podjednako mekane i ukusne.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac izmešati sa šećerom i preliti sa malo mlake vode (oko 50 ml). Ostaviti da nadođe.

U nadošli kvasac dodati brašno, C prašak za pecivo, so, sitan sir i 200 g omekšalog putera.

Dodavati ostatak vode postepeno da se umesi glatko testo, da se ne lepi za ruke.

Formirati od testa loptu, pa je ostaviti na toplom mestu oko 30 minuta. Kada je testo naraslo, podeliti ga na četiri obge.

Svaku obgu rastanjiti oklagijom i tri premazati ostatkom putera. Staviti jednu preko druge. Ostaviti tako da odstoji još desetak minuta.

Nakon toga oklagijom razviti veliki krug. Oštrim nožem ili točkićem za testo izrezati testo na 32 trougla.

Na svaki staviti po kašičicu ajvara koji je pomešan sa malo kečapa (radi lepšeg ukusa) umotati kiflicu i poređati u podmazanu tepsiju.

Premazati umućenim jajetom. Po želji kiflice posuti kimom, susamom...

Na svaku kiflicu staviti po malo putera.

Ostaviti u tepsiji da odstoji dok se rerna dobro ne zagreje.

Staviti kiflice da se peku oko 20 minuta na 180 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata