burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
80 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kiflice sa šunkom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
80 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

1 šolja mleka

1 šolja vode

1 kesica C suvog kvasca

1 šoljica ulja

malo šećera

malo soli

2 jaja

susam

margarina

brašna po potrebi

pavlaka

šunka

Kiflice sa šunkom

Koraci pripreme

Zagrejati mleko, pomešati sa mlakom vodom, staviti C suvi kvasac, dodati malo šećera i ostaviti malo.

Zatim dodati malo soli, ulja i jedno žumance, brašna dodati po potrebi.

Kada smo to zamesili, ostaviti da jufke nadođu nekih pola sata, za to vreme napravimo fil, pomešamo pavlaku sa sitno seckanom šunkom na kockice.

Kada je testo nadošlo, rasklagijamo, podelimo na delove i filujemo.

Ostavimo nekih 15 minuta, zatim umutiti jaje, premazati kifle i posuti susamom, a zatim na svaku kiflu staviti komadić margarina.

Staviti u zagrejanu rernu prethodno ugrejanu na 200 stepeni.

Peći na 200 stepeni pola sata dok se ne zarumene.

Kada su gotove ostaviti da se prohlade, prekriti ih krpom i zatim servirati.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kiflice sa šunkom

Koraci pripreme

Zagrejati mleko, pomešati sa mlakom vodom, staviti C suvi kvasac, dodati malo šećera i ostaviti malo.

Zatim dodati malo soli, ulja i jedno žumance, brašna dodati po potrebi.

Kada smo to zamesili, ostaviti da jufke nadođu nekih pola sata, za to vreme napravimo fil, pomešamo pavlaku sa sitno seckanom šunkom na kockice.

Kada je testo nadošlo, rasklagijamo, podelimo na delove i filujemo.

Ostavimo nekih 15 minuta, zatim umutiti jaje, premazati kifle i posuti susamom, a zatim na svaku kiflu staviti komadić margarina.

Staviti u zagrejanu rernu prethodno ugrejanu na 200 stepeni.

Peći na 200 stepeni pola sata dok se ne zarumene.

Kada su gotove ostaviti da se prohlade, prekriti ih krpom i zatim servirati.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept