C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1/2 l mleka
1 C suvi kvasac
2 šoljice za kafu ulja
5 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100-150 g sira
100 g šunke
začini po ukusu - peršun, bosiljak
kockica margarina oko 50 g

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Kiflice sa sirom i šunkom

Ove kiflice pravim uvek kada nam se jede nešto slano, jer su ukusne i lako se pripremaju.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 40-45
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Od 1/2 l mleka odvojiti u jednu šoljicu i tu rastopiti kvasac, šećer pa ostaviti da malo nadođe.

U neki malo veći sud sipati brašno, pa dodati so, ulje, 2 jaja, nadošao kvasac i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.

Pokriti i ostaviti da nadođe, premesivši ga dva puta na po 15 minuta. Dok testo nadolazi pripremiti fil.

Umutiti dva jaja sa sirom, dodati sitno iseckanu šunku i začine.

Nadošlo testo podelite na četiri-pet loptica, svaku razvući u krug i iseći na osam trouglova, na svaki trougao dodati po malo fila i umotati.

Kiflice poređati u pleh prethodno obložen pek papirom, premazati ih malo prvo otopljenim margarinom, pa zatim umućenim jajetom.

Po želji možete dodati susam odozgo desetak minuta pre nego kiflice izvadite iz rerne.

Kiflice stavite da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, pa kada stavite kiflice smanjite na 180 C.

Pecite 15-20 minuta, zavisi od svake rerne, najbolje izvaditi kada požute.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata