C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 ml mleka
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
25 g C suvog kvasca
2 šolje ulja
2 jajeta
250 g integralnog pšeničnog brašna
250 g brašna od heljde i pšenice
oko 500 g belog brašna
Fil:
ajvar
suvo meso (sitno iseckano)
sir

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa sirom i ajvarom

Za sve ljubitelje kiflica, recept koji će vas oduševiti!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 50 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac da naraste i šećer. U većoj vanglici umutiti jaja i ulje.

Dodati so pa nadošli kvasac i brašno. Umesiti testo.

Testo ne sme da se lepi za ruke. Pokriti krpom da nadođe.

Premestiti testo, podeliti na 6 delova tj. loptica.

Svaku lopticu razvući i iseći na 8 delova.

Ajvar, sir i meso pomešati i napraviti fil.

Na svaki trougao staviti kašičicu fila.

Ređati u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni dok ne porumene.

Pre pečenja premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata