Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kiflice sa sirom i ajvarom
Sastojci
Za testo:
500 ml mleka
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
25 g C suvog kvasca
2 šolje ulja
2 jajeta
250 g integralnog pšeničnog brašna
250 g brašna od heljde i pšenice
oko 500 g belog brašna
Fil:
ajvar
suvo meso (sitno iseckano)
sir
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: oko 50 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac da naraste i šećer. U većoj vanglici umutiti jaja i ulje.
Dodati so pa nadošli kvasac i brašno. Umesiti testo.
Testo ne sme da se lepi za ruke. Pokriti krpom da nadođe.
Premestiti testo, podeliti na 6 delova tj. loptica.
Svaku lopticu razvući i iseći na 8 delova.
Ajvar, sir i meso pomešati i napraviti fil.
Na svaki trougao staviti kašičicu fila.
Ređati u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Pre pečenja premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs