C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna (tip 400 ili 500)
3 jaja
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
250 ml suncekretovog ulja
500 ml mleka
Za mazanje testa:
margarin

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa sirom

Recept za proizvodnju naših kiflica je jako jednostavan, a ukus ostavlja bez teksta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1/2 kocke kvasca otopiti u 500 ml mlakog mleka.

Kada se kvasac otopi u smesu dodati 2 žumanca i 1 celo jaje, po kašiku šećera i soli i 250 ml ulja.

Sve se izmeša i doda se 1 kg brašna (tip 400 ili 500).

Sačeka se da testo naraste, nakon čega se premesi i odvoji na 8 jufkica.

Zatim se filuje po želji, kada se filovanje završi oblikujemo kiflice i premažemo ih sa žumancetom i na vrh kiflice stavimo malo margarina kako bi prilikom pečenja dobilo što lepši izgled i ukus.

Peći na 220 stepeni 15-20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata