C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka
200 ml vode
1 kesica C suvog kvasca
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
70 ml ulja
700 g brašna
Za premaz:
200 g margarina
4 kašike prezle

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kiflice sa prezlama

Za sve one koji vole spolja hrskave, a unutra mekane kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleko pomešati zajedno sa vodom i zagrejati. Dodati mu kvasac, šećer i tri kašike brašna.

U nadošli kvasac dodati ulje, so i postepeno dodavati brašno.

Zamesiti mekano fino testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da odstoji oko 20 minuta.

Od naraslog testa praviti loptice željenih veličina. Svaku lopticu razviti što tanje, pa sa uže strane uviti u kiflicu.

Ređati ih u pleh obložen pek- papirom.

Magarin istopiti, dodati mu prezle i sve izmešati. Ovim premazati svaku kiflicu.

Peći ih u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata