C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
250 ml vode
1 C suvi kvasac
2 kašike šećera
1 kg brašna T-400
200 ml ulja
200 ml pavlake
100 g margarina
50 g susama
1 jaje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa pavlakom

Mekane i najlepše kiflice po receptu moje mame.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vanglicu ubaciti brašno, C suvi kvasac, šećer, so, ulje, dodati toplo mleko i vodu.

Lagano sve pomešati i umesiti testo. Podeliti na 8 delova i ostaviti samo na kratko da nadođe. Svaku obgicu razviti i iseći na 8 delova.

Svaki deo testa nafilovati sa pavlakom i urolati u kiflicu. Po želji se može filovati sa kačkavaljen, salamom, viršlama, pekmezom...

Kiflice premazati sa umućenim jajetom i posuti sa susamom.

Poređati u pouljen pleh, između kiflica iseckati margarin i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata