C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
250 ml vode
250 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1/2 šoljice šećera
3 šoljice ulja
2 kašičice soli
1 kašika sirćeta
900 g belog brašna
Dodatno:
1/2 margarina
1 žumance za premazivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorana

Kiflice sa margarinom

Veoma meke i ukusne kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Mleko i vodu zagrejati, dodati šećer i kvasac, ostaviti da odstoji. Posebno pripremiti brašno, napraviti rupu u sredini i staviti ulje, so, sirće.

Kada kvasac nadođe dodati ga brašnu pa umesiti glatko testo. Od testa vaditi 50-tak loptica. Ostaviti 15-ak minuta da malo odmori testo.

Svaku lopticu razviti u kiflicu i stavljati u pleh. Kiflice premažite umućenim žumancetom.

Zatim na svaku kiflicu stavite kockicu margarina. Peći na 200-220 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Svi sastojci trebaju da budu sobne temperature.
Po želji stavljate nadev (sir).