C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 supena kašika C suvog kvasca
1 kafena kašičica šećera
2 kafene kašičice soli
500 ml vode
100 ml ulja
300 g majoneza
250 g margarina
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Kiflice sa majonezom

Kiflice mekane kao duša.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplu vodu razmutiti šećer i dodati C kvasac, zatim bez čekanja dodati ostale sastojke i umesiti testo koje se ne lepi za ruke.

Ne treba da narasta odmah, podeliti na 5 jednakih delova i napraviti loptice.

Jednu po jednu lopticu tanjiti, seći na trouglove i uviti kiflice.

Kiflice ređati na obložen pleh pek papirom.

Tako naređane kiflice premazati majonezom i posuti ih susamom i ostaviti ih da nadođu 1,5 do 2 h prekrivene krpom.

Staviti u zagrejanu rernu na 220°C i peći dok ne porumene.

Margarin rastopiti pa svaku kiflicu premazati. Ostaviti da se prohlade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata