C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 dl jogurta
2 belanceta
4 kašike ulja
2 kašičice soli
oko 900 g brašna
Fil:
100 g kajmaka
50 g sirnog namaza
100 g kulena
Dodatno:
2 žumanceta
1 kašika mleka
100 g margarina
50 g susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Kiflice sa kajmakom i kulenom

Ukus je fenomenalan.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U vanglu staviti pola mere brašna, napraviti udubljenje u sredini, sipati C suvi kvasac, toplo mleko i šećer i ostaviti 5 minuta da nadođe.

Zatim dodati ulje, jogurt, belanca, so, sve vreme mešajući varjačom i polako dodavati ostatak brašna, dobro umesiti rukama dok se ne dobije glatka smesa.

Ostaviti na toplom da naraste, pa na pobrašnjanoj podlozi razvući krug debljine pola cm, iseći na 4 jednaka dela, pa svaki deo još na 6 komada.

Pomešati sirni namaz i kajmak, staviti na svaku kiflu po kašičicu fila i parče kulena, pa uviti i slagati u podmazan pleh.

Žumance i mleko izmešati, premazati svaku kiflicu, posuti susamom i na svaku staviti komadić margarina.

Peći na 200 stepeni oko 20-25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata