C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mlakog mleka
150 ml mlake vode
1 C suvi kvasac
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
100 g ajvara
2 kašike ulja
oko 800 g brašna
50 g margarina
1 žumance
50 g susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa ajvarom

Odlične kiflice.

Vreme pripreme: 120 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer i 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da nadođe.

U dublju posudu usuti brašno, dodati nadošli kvasac, ulje, posoliti i zamesiti testo.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji pola sata.

Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, rastanjiti oklagijom u veliki krug te iseći na trouglove.

Na sredini svakog trougla staviti kašičicu ajvara, uviti u kiflice, premazati žumancetom i odozgo posipati susamom.

Poređati u margarinom podmazan pleh. Ostaviti da odstoje 15 minuta.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata