Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kiflice potkovice
Sastojci
oko 1 kg brašna
1 kesica C suvog kvasca
500 ml mleka
250 ml ulja
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
provreli kravlji sir za punjenje
1 žumanac za premazivanje
malo margarina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Staviti kvasac da nadođe u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i malo brašna.
Brašno prosejati, napraviti mu udubljenje u sredini (u koje treba dodati nadošli kvasac).
Zatim mu dodati so, ulje, jaja i preostalo mleko, pa umesiti glatko testo.
Pokriti ga čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da udvostruči zapreminu.
Zatim ga premesiti i podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu razviti u tanji krug, koji potom treba podeliti na četvrtine, tj.trouglove.
Uži deo svakog dobijenog trougla zaseći na pet mesta. Na širi deo staviti komad sira, krajeve preklopiti, pa kiflicu zaviti u oblik potkovice.
Ređati ih u pleh obložen pek- papirom, pokriti krpom i ostaviti da malo narastu.
Zatim svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom, pa preko staviti na svaku po komadić margarina.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs