C Slatka tradicija

Sastojci
oko 1 kg brašna
1 kesica C suvog kvasca
500 ml mleka
250 ml ulja
2 jaja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
provreli kravlji sir za punjenje
1 žumanac za premazivanje
malo margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kiflice potkovice

Za sve one koji vole domaće kiflice sa sirom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti kvasac da nadođe u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i malo brašna.

Brašno prosejati, napraviti mu udubljenje u sredini (u koje treba dodati nadošli kvasac).

Zatim mu dodati so, ulje, jaja i preostalo mleko, pa umesiti glatko testo.

Pokriti ga čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da udvostruči zapreminu.

Zatim ga premesiti i podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu razviti u tanji krug, koji potom treba podeliti na četvrtine, tj.trouglove.

Uži deo svakog dobijenog trougla zaseći na pet mesta. Na širi deo staviti komad sira, krajeve preklopiti, pa kiflicu zaviti u oblik potkovice.

Ređati ih u pleh obložen pek- papirom, pokriti krpom i ostaviti da malo narastu.

Zatim svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom, pa preko staviti na svaku po komadić margarina.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata