burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija8

Kiflice potkovice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

oko 1 kg brašna

1 kesica C suvog kvasca

500 ml mleka

250 ml ulja

2 jaja

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

provreli kravlji sir za punjenje

1 žumanac za premazivanje

malo margarina

Kiflice potkovice

Koraci pripreme

Staviti kvasac da nadođe u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i malo brašna.

Brašno prosejati, napraviti mu udubljenje u sredini (u koje treba dodati nadošli kvasac).

Zatim mu dodati so, ulje, jaja i preostalo mleko, pa umesiti glatko testo.

Pokriti ga čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da udvostruči zapreminu.

Zatim ga premesiti i podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu razviti u tanji krug, koji potom treba podeliti na četvrtine, tj.trouglove.

Uži deo svakog dobijenog trougla zaseći na pet mesta. Na širi deo staviti komad sira, krajeve preklopiti, pa kiflicu zaviti u oblik potkovice.

Ređati ih u pleh obložen pek- papirom, pokriti krpom i ostaviti da malo narastu.

Zatim svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom, pa preko staviti na svaku po komadić margarina.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kiflice potkovice

Koraci pripreme

Staviti kvasac da nadođe u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i malo brašna.

Brašno prosejati, napraviti mu udubljenje u sredini (u koje treba dodati nadošli kvasac).

Zatim mu dodati so, ulje, jaja i preostalo mleko, pa umesiti glatko testo.

Pokriti ga čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da udvostruči zapreminu.

Zatim ga premesiti i podeliti na 8 loptica. Svaku lopticu razviti u tanji krug, koji potom treba podeliti na četvrtine, tj.trouglove.

Uži deo svakog dobijenog trougla zaseći na pet mesta. Na širi deo staviti komad sira, krajeve preklopiti, pa kiflicu zaviti u oblik potkovice.

Ređati ih u pleh obložen pek- papirom, pokriti krpom i ostaviti da malo narastu.

Zatim svaku kiflicu premazati umućenim žumancetom, pa preko staviti na svaku po komadić margarina.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept