C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml vode
250 ml ulja
250 ml mleka
4 kašičice šećera
2 kašičice soli
1 kocka kvasca
brašno po potrebi (oko 1 kg)
1 jaje za premazivanje
odnosno 2 ako se prave kiflice sa sirom
kriška sira ili suhomesnato, za nadev (po izboru)
oko 50 g margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Kiflice po bakinom receptu

Recept za privlačenje gostiju, jer zamiriše cela kuća, dvorište i ulica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 64
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Otopiti kocku kvasca u malo mleka i umesiti testo tako što u brašno pomešano sa šećerom i solju dodajemo kvasac i ostale tečne sastoje.

Ostaviti testo da nadođe, oko pola sata. Nakon toga razmesiti testo i razmeriti na osam jufkica.

Svaku jufkicu oklagijom razviti u krug debljine oko 5mm i onda je nožem podeliti na osmine.

Svaku osminu nadevati suhomesnatim ili filom od kriške sira i dva žumanceta. Postupak ponoviti i sa preostalim jufkama.

Zatim uviti kiflice, a preostala belanca razmutiti i svaku kiflicu premazati njime i posuti susamom.

Na svaku kiflicu staviti po maleno parče margarina i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko pola sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada kiflice složite u pleh, ostavite ih da odstoje u njemu jos 15-tak minuta pre pečenja, kako bi se raširile i bile još mekanije i vazdušatije. Od ovog testa se mogu praviti i slatke kiflice sa kremom ili pekmezom.