Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kiflice ala mama
Sastojci
500 ml mleka
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
200 ml ulja
1 C suvi kvasac
1 jaje
2 žumanca
1 kg brašna Tip 400
1 jaje za premaz
kocka margarina
susam
Fil:
2 belanca
100 g sira
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 90 minuta.
Broj porcija: Za 4 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Od pripremljenih 500 ml toplog mleka uzeti pola šoljice i tu razmutiti C suvi kvasac sa dve kašičice šećera i jedne kašičice brašna, pa ostaviti da se malo podigne.
U brašno dodati so, sipati nadošli kvasac, ulje, 1 celo jaje i 2 žumanjka i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.
Ostaviti da se diže (dok ne udvostruči masu). Umutiti viljuškom belanca i dodati sir.
Nadošlo testo podeliti u 6 loptica, svaku razvlačiti u krug na pobrašnjenoj podlozi i iseći na 8 trouglova.
Na svaki trougao staviti po malo fila i umotati kiflice.
Kiflice ređati u pleh podmazan ili obložen pek papirom, zatim svaku premazati jajetom, posuti susamom i na svaku kiflicu staviti malu kockicu margarina.
Kiflice ostaviti jos 15 minuta da odmore. Zagrejati rernu na 200 C.
Prvih 5 minuta peći na 200 C, a zatim temperaturu smanjiti na 180 C i peći još 6-7minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs