C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml mleka
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
200 ml ulja
1 C suvi kvasac
1 jaje
2 žumanca
1 kg brašna Tip 400
1 jaje za premaz
kocka margarina
susam
Fil:
2 belanca
100 g sira

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice ala mama

Jako mekane, prhke i vrlo ukusne.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: Za 4 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od pripremljenih 500 ml toplog mleka uzeti pola šoljice i tu razmutiti C suvi kvasac sa dve kašičice šećera i jedne kašičice brašna, pa ostaviti da se malo podigne.

U brašno dodati so, sipati nadošli kvasac, ulje, 1 celo jaje i 2 žumanjka i sa ostatkom mleka zamesiti glatko testo.

Ostaviti da se diže (dok ne udvostruči masu). Umutiti viljuškom belanca i dodati sir.

Nadošlo testo podeliti u 6 loptica, svaku razvlačiti u krug na pobrašnjenoj podlozi i iseći na 8 trouglova.

Na svaki trougao staviti po malo fila i umotati kiflice.

Kiflice ređati u pleh podmazan ili obložen pek papirom, zatim svaku premazati jajetom, posuti susamom i na svaku kiflicu staviti malu kockicu margarina.

Kiflice ostaviti jos 15 minuta da odmore. Zagrejati rernu na 200 C.

Prvih 5 minuta peći na 200 C, a zatim temperaturu smanjiti na 180 C i peći još 6-7minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice su pogodne i za zamrzavanje.