C Slatka tradicija

Sastojci
1,5 kesica C suvog kvasca
1,5 šolja za belu kafu mlakog mleka
2 kašičice šećera
1 šolja za belu kafu ulja
3 kašičice soli
1 kg brašna
1/2 margarina
2 žumanceta
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kaća

Kiflice

Preukusano i mekano pecivo.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti u mlako mleko kvasac da nadođe sa šećerom.

Kada je nadošao kvasac dodati brašno, ulje i so zamesiti glatko testo i podeliti na 8 jufki dobro ih izraditi.

Ostaviti da odstoji 15 min. i pokriti krpom.

Nadošle jufke rastinjiti i iseći na 8 kiflica svaku filovati po želji (sir, salama, pršuta...), poređati u pleh i između svake kiflice staviti malo margarina.

Premazati žumancetom i posuti susamom.

Peći na 220 stepeni dok ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako je testo ređe dodati još malo brašna dok ne postane glatko testo.