Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kiflice
Sastojci
1,5 kesica C suvog kvasca
1,5 šolja za belu kafu mlakog mleka
2 kašičice šećera
1 šolja za belu kafu ulja
3 kašičice soli
1 kg brašna
1/2 margarina
2 žumanceta
susam
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Kaća
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Staviti u mlako mleko kvasac da nadođe sa šećerom.
Kada je nadošao kvasac dodati brašno, ulje i so zamesiti glatko testo i podeliti na 8 jufki dobro ih izraditi.
Ostaviti da odstoji 15 min. i pokriti krpom.
Nadošle jufke rastinjiti i iseći na 8 kiflica svaku filovati po želji (sir, salama, pršuta...), poređati u pleh i između svake kiflice staviti malo margarina.
Premazati žumancetom i posuti susamom.
Peći na 220 stepeni dok ne porumeni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs