burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

600 g brašna T-400

1 kesica C praška za pecivo

100 ml suncokretovog ulja

180 g (1 čaša) kisele pavlake

200 ml mleka + za premazivanje

1 kesica C suvog kvasca

1 kašičica soli

1 kašika šećera

sir (po želji)

susam, mak, kim, laneno seme (za posipanje)

Kiflice

Koraci pripreme

U veću šolju sipati toplo mleko, dodati C suvi kvasac, šećer i pola kašičice brašna, razmutiti, poklopiti i ostaviti da kvasac nadođe.

U veću posudu staviti prosejano brašno, so i C prašak za pecivo, pa promešati. Potom dodati kiselu pavlaku, nadošli kvasac i ulje, izmešati kašikom, pa nastaviti mešenje rukama. Dobijeno testo podeliti na 4 jednaka dela, pokriti krpom i ostaviti 20-ak minuta, da testo malo ,,odmori''.

Uzeti jednu jufkicu, razviti je oklagijom u krug i iseći na osam trouglova. Na svaki staviti po malo sira, umotati u kiflicu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa preostale tri jufke.

Napravljene kiflice prekriti krpom i ostaviti da stoje na toplom 30 do 45 minuta. Pre pečenja ih premazati mlekom (jogurtom/jajima), posuti susamom, kimom, makom ili semenkama lana, i peći u rerni zagrejanoj na 180°C.

Nakon što se malo prohlade, kiflice uviti u čistu krpu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kiflice

Koraci pripreme

U veću šolju sipati toplo mleko, dodati C suvi kvasac, šećer i pola kašičice brašna, razmutiti, poklopiti i ostaviti da kvasac nadođe.

U veću posudu staviti prosejano brašno, so i C prašak za pecivo, pa promešati. Potom dodati kiselu pavlaku, nadošli kvasac i ulje, izmešati kašikom, pa nastaviti mešenje rukama. Dobijeno testo podeliti na 4 jednaka dela, pokriti krpom i ostaviti 20-ak minuta, da testo malo ,,odmori''.

Uzeti jednu jufkicu, razviti je oklagijom u krug i iseći na osam trouglova. Na svaki staviti po malo sira, umotati u kiflicu i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa preostale tri jufke.

Napravljene kiflice prekriti krpom i ostaviti da stoje na toplom 30 do 45 minuta. Pre pečenja ih premazati mlekom (jogurtom/jajima), posuti susamom, kimom, makom ili semenkama lana, i peći u rerni zagrejanoj na 180°C.

Nakon što se malo prohlade, kiflice uviti u čistu krpu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept