C Slatka tradicija

Sastojci
6 čaša od jogurta brašna
C suvi kvasac
C prašak za pecivo
2 kašičice soli
1 kašika šećera
3 kašike ulja i voda da se zamesi glatko testo
1/2 omekšalog margarina za premazivanje kora

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Kiflice

Zamesite testo od C suvog kvasca, C praška za pecivo, so, šećer, ulje, voda i brašno.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke sjediniti i umesiti glatko testo. Podeliti na 2 loptice.

Svaku lopticu razviti u malo veći krug, premazati omekšalim margarinom, preklopiti i isto to uraditi sa drugom lopticom.

Sada uzeti prvo testo i razvući veću koru rezati na 16 trouglova.

Možete filovati, a i ne mora. Slagati kiflice u pleh.

Odozgo premazati razmućenim jajetom i posuti susamom.

Peći na 180 stepeni 30 minuta.

Komentari potrošača:

19.02.2018
Kiflice su prave.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice su lepe čak i drugi dan.