C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
1/2 l mleka
2 kesice C suvog kvasca
2 dl ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 žumanca za premazivanje
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice

Najjednostavniji recept za kiflice.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 9
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Blago zagrejati mleko, rastopiti kašičicu šećera, pomešati suvi kvasac, i malo brašna.

Kada kvasac počne da "radi", smesu promešati, dodati ulje, 15 kašika brašna od pripremljenih 800 g.

Masu promešati i ostaviti na toplom da nadođe.

Kad uveća zapreminu za polovinu, dodati preostalo brašno, zamesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke, i svaku rastanjiti u krug na debljinu od 3mm.

Oseći krug na 12 jednakih delova, zamotavati od šireg ka užem.kraju, ređati u pleh, premazati žumancetom, posuti susamom i peći.

Vreme pečenja je oko pola sata, na 200 C.

Po želji, kiflice možete filovati sirom, šunkom ili džemom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo zamesiti tako da bude meko!