Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Kiflice
Sastojci
800 g brašna
1/2 l mleka
2 kesice C suvog kvasca
2 dl ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 žumanca za premazivanje
susam
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 60 minuta.
Broj porcija: 9
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Blago zagrejati mleko, rastopiti kašičicu šećera, pomešati suvi kvasac, i malo brašna.
Kada kvasac počne da "radi", smesu promešati, dodati ulje, 15 kašika brašna od pripremljenih 800 g.
Masu promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
Kad uveća zapreminu za polovinu, dodati preostalo brašno, zamesiti testo da bude glatko. Podeliti na tri jufke, i svaku rastanjiti u krug na debljinu od 3mm.
Oseći krug na 12 jednakih delova, zamotavati od šireg ka užem.kraju, ređati u pleh, premazati žumancetom, posuti susamom i peći.
Vreme pečenja je oko pola sata, na 200 C.
Po želji, kiflice možete filovati sirom, šunkom ili džemom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs