C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 suvi C kvasac
1 kašičica šećera
1 ravna kašika soli
1 dl ulja
250 g margarina
5 dl mleka
1 kašika sirćeta
2 jaja
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflica do kiflice

Pre nekoliko godina, dobila ovaj recept od jedne starije žene, i mogu reći bilo kad da pečem, u roku od pola sata nestane.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 4 osobe
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U malo mlakog mleka staviti C kvasac sa šećerom, sačekati da naraste, dodati brašno, sirće, ostalo mleko, ulje i jaje, umesiti testo.

Sačekati da naraste, premesiti i još jednom sačekati da naraste.

Izraditi testo, podeliti na sedam loptica, svaku rastanjiti, premazati margarinom, prekriti sledećom korom, tako sve do zadnje kore koja se ne premazuje.

Posuti brašnom, oklagijom rastanjiti do oko 1 cm, iseći testo na 12- 16 kiflica, urolati, i svaku kiflicu prepoloviti popreko.

Ređati u podmazan okrugli pleh, tako da ispunimo ceo pleh.

Premazati žumancetom, posuti susamom.

Ostaviti da naraste oko 20 minuta, peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bilo je da sam više jufkica pravila, i po tri kore sam stavila, rastanjila, isekla na manje kiflice i tako ređala u pleh. Kiflice mogu da budu punjenje i listićima sunke.