C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
1 jogurt u čaši
1 suvi C kvasac
2 dl vode
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
750-800 g brašna
200 g margarina (150 g za premazivanje I 50 za odozgo)
Za premazivanje:
susam i žumance

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Jogurt pogača

Divna, meka vazdušasta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac i šećer staviti u mlaku vodu i ostaviti da malo uskisne.

Brašno i so izmešati i dodati kvasac i jogurt i zamesiti testo, ni previše tvrdo, ni previše meko.

Ostaviti 10 minuta da odmori, pa ga razvući u veliki pravougaonik, debljine oko 5 mm.

Premazati testo umućenim margarinom i uviti kao rolat. Seći rolat na 4-5 cm širine.

Slagati u okruglu tepsiju sa strana i u sredinu 7 sa strana I 5 u sredinu, zavisi od tepsije.

Ostaviti da se udvostruči (prekriti providnom folijom). Rernu uključiti na 200 stepeni da se ugreje.

10 min pre pečenja premazati pogaču umućenim žumancetom sa malo mleka, posuti susamom i na svaku rolnicu staviti parče margarina.

Peći dok ne porumeni, otprilike 30 minuta, zavisi od rerne.

Komentari potrošača:

13.03.2023
Pogača je super

08.03.2023
Hvala na receptu

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata