C Slatka tradicija

Sastojci
1 komad tikvice (oko 500 g)
2 jajeta
1 kašičica sitne morske soli
80 g C pšeničnog griza
100 g projino kukuruzno žuto brašno
50 ml mleka
50 ml maslinovog ulja
2 kašike kisele pavlake 20%
1 kesica C praška za pecivo
300 g sira urda

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Jednostavni mafini sa cukini tikvicama

Za ove mafine sam upotrebila cukini tikvicu iz moje bašte. Njena tamna kora je lepo našarala mafine. Mekše i ukusnije mafine nisam jela, pa čak i sutradan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12 mafina
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Tikvicu nije potrebno ljuštiti, samo je operite i odstranite peteljku. Izrendajte je na krupno rende.

U istu posudu dodajte sve sastojke osim sira. Sve dobro sjedinite kašikom ili špatulom. Na kraju umešajte sir.

Silikonski kalup za mafine napunite smesom do kraja. Pre punjena kalup stavite na pleh od rerne ili rešetku.

Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Peći dok lepo ne porumene.

Izvadite ih iz rerne i sačekajte desetak minuta, pa ih preokrenite na tacnu obloženu papirom za pečenje. Kada se potpuno ohlade nožićem uklonite višak testa koje se razlilo.

Mafine poslužite kao obrok ili predjelo uz jogurt ili salatu.

Komentari potrošača:

12.09.2019
Izgleda fino.probacu,ja pravim od slicne smese kuglof sa tikvicama!

11.09.2019
Obozavam tikvice,tako da cu i ovo isprobati

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata