C Slatka tradicija

Sastojci
350 g belog brašna
150 g raženog brašna
1 C suvi kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
250 ml tople vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Integralno pecivo

Za ovo integralno pecivo potrebne su dve vrste integralnog brašna, a pošto se brzo pravi sigurno će vam se dopasti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: za 2 pleha od rerne
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zamesiti testo i ostaviti na toplom da se duplira.

Još bolje da se zamesi uveče i ostavi u frižideru.

Testo nauljenim rukama valjati i praviti pletenice.

Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da se odmori testo dok se rerna zagreje na 250°C.

Staviti pleh u rernu i smanjiti na 200°C.

Peći oko 15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata