Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Integralno pecivo
Sastojci
350 g belog brašna
150 g raženog brašna
1 C suvi kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
250 ml tople vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: za 2 pleha od rerne
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Zamesiti testo i ostaviti na toplom da se duplira.
Još bolje da se zamesi uveče i ostavi u frižideru.
Testo nauljenim rukama valjati i praviti pletenice.
Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da se odmori testo dok se rerna zagreje na 250°C.
Staviti pleh u rernu i smanjiti na 200°C.
Peći oko 15 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs