Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Integralne čija kiflice sa sirom
Sastojci
400 g belog brašna
200 g integralnog raženog brašna
100 ml maslinovog ulja
200 g kisele pavlake
1 C kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
2-3 kašike mlevenih čija semenki
200 ml mleka
1 kašika C suvog kvasca
1 kašika šećera
200 g starog kozjeg sira
1 kašika kajmaka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Stavite C kvasac i šećer u mlako mleko i ostavite desetak minuta da odstoji (na neko toplo mesto).
Za to vreme izmešajte belo i raženo brašno, zajedno sa C praškom za pecivo, mlevenom čijom i solju.
Sipajte pavlaku i maslinovo ulje, pa onda ulijte i mleko sa nadošlim C kvascem.
Umesite testo i ostavite pola sata da odmori. Nakon toga podelite testo na dva dela i razvijate dve kore debljine oko pola cm.
Od svake kore bi trebalo da ispadne 12 kiflica, dakle 24 ukupno.
Punite starim kozjim sirom pomešanim sa kajmakom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs