C Slatka tradicija

Sastojci
400 g belog brašna
200 g integralnog raženog brašna
100 ml maslinovog ulja
200 g kisele pavlake
1 C kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
2-3 kašike mlevenih čija semenki
200 ml mleka
1 kašika C suvog kvasca
1 kašika šećera
200 g starog kozjeg sira
1 kašika kajmaka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Integralne čija kiflice sa sirom

Integralne čija kiflice sa kozjim sirom i kajmakom, pravljene sa raženim brašnom su veoma ukusne, prijatnog ukusa i mirisa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Stavite C kvasac i šećer u mlako mleko i ostavite desetak minuta da odstoji (na neko toplo mesto).

Za to vreme izmešajte belo i raženo brašno, zajedno sa C praškom za pecivo, mlevenom čijom i solju.

Sipajte pavlaku i maslinovo ulje, pa onda ulijte i mleko sa nadošlim C kvascem.

Umesite testo i ostavite pola sata da odmori. Nakon toga podelite testo na dva dela i razvijate dve kore debljine oko pola cm.

Od svake kore bi trebalo da ispadne 12 kiflica, dakle 24 ukupno.

Punite starim kozjim sirom pomešanim sa kajmakom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice su najukusnije kad su tople i zato preporučujem da ih pojedete vruće.