C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna T400 oštro
1 margarin
200 ml ulja
250 ml belog vina
50 g prženog zrna suncokreta
50 g prženog susama
75 g prženog bundevinog semena (sitno iseckano ili krupno samleveno)
50 g semena lana
2 kašičice kima
1 C prašak za pecivo
3 kašičice soli (ili po ukusu)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ozren

Hrskavi slani i pikatni krekeri

Hrskavi posni krekeri sa raznim semenkama u dve varijante, osnovna i pikantna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Prvo sjediniti ulje, margarin i vino (ja to radim ručno jer mi izgleda bolje nego sa mikserom).

Dodati postepeno 700 g brašna i zamesiti, dodati C prašak za pecivo, so i semenke pa sve izmešati dok se ne ujednači.

Pokriti testo i ostaviti da odstoji sat vremena, zatim ga premesiti, po potrebi dodati brašna da se dobije testo srednje tvrdoće.

Odvojiti 600 g testa i ostaviti po strani.

Razvaljati oklagijom na debljinu 3-4 mm (ja koristim oklagiju sa graničnicima da bi svi bili iste debljine) pa vaditi modlom, čašom ili seći oblike po želji, pa peći u kontaktnom gril tosteru (toster na kojem ploče leže jedna na drugu kad se preklopi) na najvećoj temperaturi.

Tura bi trebalo da se ispeče za 3-4 min. Ako je temperatura slabija pa se peku duže suše se i ne budu tako lepo hrskavi.

U testo koje ste odvojili dodajte 3 kašičice čilija u prahu i dve kašičice slatke aleve paprike, sve dobro premesite da se ujednači, pa ispecite na isti način.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovo je osnovna varijanta, a po želji možete eksperimentisati dodavanjem raznih začina i aroma, kao beli luk, đumbir, kurkuma itd. A fantastična je varijanta koja nije posna, sa mlevenim čvarcima.