C Slatka tradicija

Sastojci
400 ml mlakog mleka
1 kašika šećera
1 kesica C suvog kvasca
brašno
1 kašika soli
2 belanca
žumance za premazivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Hrskave kiflice

Prelepe hrskave kiflice spolja,a unutra mekane ko duša.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 400 ml mlakog mleka staviti 1 kašiku šećera i 1 kesicu C suvog kvasca.

U polovinu brašna staviti 1 kašiku soli, zatim dodati mleko sa kvascem i pomešati. Dodati 2 belanca i preostalo brašno.

Lepo izmesiti i ostaviti sat vremena da testo odmara.

Kada je testo naraslo, premesiti na dasci, praviti loptice i od njih razvlačiti kiflice.

Mogu se filivati filom po želji (šunka, sir, kečap...), ali menu su prazne najlepše.

Kada su kiflice gotove, premazati ih žumancetom i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

Komentari potrošača:

28.12.2020
Super su

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo do pola uvijati, a drugu polovinu zaseći nožem na nekoliko mesta da bi se lepo oblikovale.