C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C suvog kvasca
2 šolje mlake vode
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
6 šolja brašna

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Hleb

Prelep hleb.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U činiju sipati C suvi kvasac, dodati 1/2 kašičice šećera, mlaku vodu i brašno. Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.

Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.

Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.

Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.

Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.

Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata