Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Hleb
Sastojci
1 kesica C suvog kvasca
2 šolje mlake vode
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
6 šolja brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U činiju sipati C suvi kvasac, dodati 1/2 kašičice šećera, mlaku vodu i brašno. Zamesite testo, testo treba da se lepi i da lagano počinje da se odvaja od činije.
Stavite kesu preko činije i ostavite da odstoji na toplom oko pola sata. Dobro pobrašnjavite radnu površinu i prebacite testo na nju.
Istrljajte ruke brašnom, pa mesite lagano hleb tako što ćete prvo prebaciti jednu stranu, pa drugu i zatim naredne dve tako da vučete brašno koje je ispod testa.
Umesite ga i prebacite u šerpu koju ste prethodno dobro namazali mašću i posuli sa malo brašna.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a za to vreme neka hleb odstoji desetak minuta.
Stavite ga u rernu da se peče na 200 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen.
Izvadite ga iz rerne i iz šerpe, poprskajte vodom i umotajte u krpu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs