C Slatka tradicija

Sastojci
285 ml vode
1 kašika ulja
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašike C mleka u prahu
445 g brašna (tip 500)
2 kašičice C suvog kvasca (oko 4 g)
50 g mesnate prodimljene slaninice
50 g tvrdog punomasnog sira

Naši proizvodi
Zamena za mleko u prahu Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Hleb sa slaniniciom i sirom

Aromatičan hleb punog ukusa. Serviran uz jogurt ili kiselo mleko, predstavlja kompletan obrok. Jednako ukusan topao i sutradan. Idealan za tostiranje i tople sendviče.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu mini pekarice uliti vodu, a zatim dodati ulje, so, šećer, C mleko u prahu i brašno. Na vrh staviti C suvi kvasac i uključiti program za pripremu belog hleba.

Slaninicu iseckati na sitne kockice (oko 0,5cm). Odstraniti hrskavicu i kožuricu.

Sir izdrobiti preko slaninice.

Kada aparat da zvučni signal za stavljanje dodataka, pažljivo ubaciti pripremljenu slaninicu i sir i sačekati kraj procesa pečenja hleba.

Rezultat je 750 g mirisnog hlebnog zadovoljstva.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Recept za mini pekaru!
Birajte meku, prodimljenu i bogato prošaranu slaninicu i tvrdi sir, koji se lako mrvi.
Ukoliko često pravite hleb u mini pekarici, najrentabilnije je da koristite velika vakuumirana pakovanja C suvog kvasca (meni je idealno ono od 125 g).