Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Hleb sa slaniniciom i sirom
Sastojci
285 ml vode
1 kašika ulja
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašike C mleka u prahu
445 g brašna (tip 500)
2 kašičice C suvog kvasca (oko 4 g)
50 g mesnate prodimljene slaninice
50 g tvrdog punomasnog sira
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 12-15
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U posudu mini pekarice uliti vodu, a zatim dodati ulje, so, šećer, C mleko u prahu i brašno. Na vrh staviti C suvi kvasac i uključiti program za pripremu belog hleba.
Slaninicu iseckati na sitne kockice (oko 0,5cm). Odstraniti hrskavicu i kožuricu.
Sir izdrobiti preko slaninice.
Kada aparat da zvučni signal za stavljanje dodataka, pažljivo ubaciti pripremljenu slaninicu i sir i sačekati kraj procesa pečenja hleba.
Rezultat je 750 g mirisnog hlebnog zadovoljstva.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Recept za mini pekaru!
Birajte meku, prodimljenu i bogato prošaranu slaninicu i tvrdi sir, koji se lako mrvi.
Ukoliko često pravite hleb u mini pekarici, najrentabilnije je da koristite velika vakuumirana pakovanja C suvog kvasca (meni je idealno ono od 125 g).