C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
3 dl mlake vode
kašičica šećera
1 kesica C suvog kvasca
2 kašičice soli
100 g sitnog sira
6 kašika masti
100 g mlevenih čvaraka

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Hleb sa sirom i čvarcima

Možda će vam se učiniti da je previše 6 kašika masti, pored čvaraka i sira, verujte da nije.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlaku vodu dodajte kvasac, šećer, so, brašno, sir, čvarke i mast. Pa zamesite testo.

Ostavite testo da se udvostruči. Formirati veknu, veknu zasći na par mesta i posuti kimom.

Ostavite da odmara oko 30 minuta.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni, dok lepo ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata