C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
1 kašičica soli
5 kašika kisele pavlake
1 kašičica šećera
200-250 ml mleka
1 kesica C Suvoga kvasca
Za premazivanje:
5 kašika ajvara

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Hleb sa ajvarom

Ajvar i slanina daju poseban ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko staviti kvasac i 1 kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.

Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo.

Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite.

Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju.

Pogaču premazati sa 5 kašika ajvara i od kore stavite parčad slanine, ja sam stavila tri parčeta. Ostavite još desetak minuta da odmara.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni.

Pečenu pogaču ukrasite po ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata