Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Hleb sa ajvarom
Sastojci
600 g brašna
1 kašičica soli
5 kašika kisele pavlake
1 kašičica šećera
200-250 ml mleka
1 kesica C Suvoga kvasca
Za premazivanje:
5 kašika ajvara
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac i 1 kašičicu šećera. Dodati jednu kašičicu soli i pet kašika pavlake.
Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Kada kvasac nadođe, staviti ga u brašno i zamesiti testo.
Ostaviti umešeno testo da odmara oko 30 minuta, pa ga premesite.
Okruglu tepsiju podmazati i posuti brašnom, oblikovati pogaču i staviti u tepsiju.
Pogaču premazati sa 5 kašika ajvara i od kore stavite parčad slanine, ja sam stavila tri parčeta. Ostavite još desetak minuta da odmara.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni.
Pečenu pogaču ukrasite po ukusu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs