C Slatka tradicija

Sastojci
670 g brašna
550 ml vode
1 kesica C suvog kvasca ili 2 kocke svežeg
1 kašičica šećera
2 kašičice soli

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Hleb iz šerpe

Jednostavn i brzi hleb.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojite 200 ml tople vode, umešajte kvasac i 1 kašiku brašna.

Kada nadođe dodajte mešavini brašna i soli, pa promešajte varjačom, ostavite 30 min da naraste testo.

Rernu ugrejati na 180 stepeni, ubaciti šerpu dok se zagreva rerna izvadite, obložite pek papirom i istresite smesu u šerpu.

Poklopite poklopcem i pecite 30 minuta, otklopite i pecite još 15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Nema mešenja rukom, hleb je mekan sa tankom hrskavom koricom. Možete posuti hleb raznim semenkama po želji.