C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 kašika masti
2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
40 g svežeg kvasca ili 1 kesica C kvasca
600 ml mlake vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Hleb

Da li vi sečete hleb nožem ili ga kidate? Što bi moja baba rekla čupate. Uh, muž seče hleb, ne voli da ga kida a deca i ja ga kidamo, jedno dete ga i dubi, jede sredinu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.

Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo.

Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju.

Tepsiju prethodno podmažite i pospite brašnom.

Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom

U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen, a to zavisi od rerne.

Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata