Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Hleb
Sastojci
1 kg brašna
1 kašika masti
2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
40 g svežeg kvasca ili 1 kesica C kvasca
600 ml mlake vode
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.
Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo.
Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju.
Tepsiju prethodno podmažite i pospite brašnom.
Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom
U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen, a to zavisi od rerne.
Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs