burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija4

Hleb

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

1 kg brašna

1 kašika masti

2 kašičice soli

1/2 kašičice šećera

40 g svežeg kvasca ili 1 kesica C kvasca

600 ml mlake vode

Hleb

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.

Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo.

Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju.

Tepsiju prethodno podmažite i pospite brašnom.

Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom

U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen, a to zavisi od rerne.

Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Hleb

Koraci pripreme

Kvasac izmrviti, dodati malo šećera, brašna i mlaku vodu, pa ostaviti desetak minuta na toplom mestu da nadođe.

Kad je narastao dodati ga u brašno, smesi dodati so, mast i umesiti glatko testo.

Ostaviti testo da raste, kad naraste premesite ga, oblikuje u željeni oblik i stavite u tepsiju.

Tepsiju prethodno podmažite i pospite brašnom.

Ostavite još malo da naraste pre pečenja, zarežite nožem na par mesta i malo poprskajte vodom

U zagrejanoj rerni peći deset minuta na 220 stepeni, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još oko trideset minuta, odnosno dok hleb ne bude pečen, a to zavisi od rerne.

Pečen hleb poprskati vodom i uviti u krpu.

Autor

Verica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept