C Slatka tradicija

Sastojci
4 kašike C griza
1 kesica C praška za pecivo
1/2 kg heljdinih kora
500 g spanaća
500 g sitnog sira
2 jaja
1 mala čaša jogurta
2 kašičice soli
3 velike kašike ulja
lan

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radmila Babić

Heljdina spanać pita

Ovoj piti neće odoleti niko. Zbog ukusa, a i izgleda.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kratko propržiti spanać na ulju.

Potom ga spojiti sa C grizom, C praškom za pecivo, sitnim sirom, jajima, jogurtom, soli i uljem. I sve izmešati.

Potom kore slagati kao harmonika i ređati odgore fil.

Na poslednju koru pored fila posuti i lanom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gledajte da su ćoškovi pite dovoljno posuti nadevom da ne bi bili suvi. Ukoliko smatrate da nemate dovoljno fila da svaka kora bude dobro prekrivena filom možete dodati malo vode u fil.