C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu (16 listova)
Za fil:
500 g tikvice pečene
500 g sira urda
300 ml kisele pavlake 20% masnoće
7 komada jaja
0,5 dl maslinovog ulja
po ukusu sitna morska so
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike suvog ili svežeg vlašca
Za preliv:
200 ml mleka
2 komada jaja
50 ml maslinovog ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Gibanica sa tikvicama

Volim gibanicu spremljenu na sve moguće načine, jer puno eksperimentišem. Ova je s tikvicama. Meni se dopala, a nadam se da će i vama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo tikvice isecite na kolutove, posolite i prelijte sa kašikom maslinovog ulja, izmešajte i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se propeku da omekšaju. Viljuškom izgnječite tikvice.

U veću posudu izlomite jaja, umutite viljuškom, dodajte tikvice i sve ostale sastojke koji su navedeni za fil. Dobro promešajte.

Kore odvojite po dve jer vam trebaju 8 rolata koji se slažu u kalup 35x20, obložen papirom za pečenje i nauljen, u dva reda.

Svaku drugu koru namažite filom i urolajte. Stavite u prvi red 4 rolata. Namažite ih filom. Urolajte i sledeća 4 rolata na isti način i stavite preko prvog reda.

Ako vam je ostao fil, meni nije, namažite gibanicu odozgo. Ja sam morala da dodatno napravim preliv od mleka, jaja i ulja i ovim prelila odozgo.

Gibanicu stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni da se peče oko 50 minuta. Proveravajte, možda vaša rerna peče drugačije pa vam neće trebati više od 40 minuta.

Pečenu gibanicu izvadite iz rerne, pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.

Seći na parčiće veličine po želji i poslužte toplo mada je isto tako dobra i kada se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata