C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kupovnih kora za pite i gibanicu
Za fil:
300 ml mleka
1/2 kvasca
200 ml ulja
1 kašičica soli
5 kašika brašna
5 kašika C griza
1 C prašak za pecivo
Za nadev:
sir, šunka, kačkavalj...po željji

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Forneti

Predivan recept, lako se pravi i jako je ukusno. Može se služiti u svim prilikama kao predjelo, užina ili kao glavno jelo za doručak i večeru. Deca ga obožavaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40 trouglića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 300 ml mleka staviti 1/2 kvasca i ostaviti da dođe.

U to dodati 200 ml ulja,1 kašičicu soli, 5 kašika brašna pomešanih sa 1 C praškom za pecivo i 5 kašika C griza.

Ovom smesom se filuju kore. Kore su kupovne za gibanicu. Za jedan rolat je potrebno 5 kora.

Svaka kora se filuje napravljenom smesom u tankom sloju, a na petu poslednju staviti nadev po želji (sir, šunka, ajvar, kačkavalj....) i uviti u rolat.

Napraviti 3 ovakva rolata i ostaviti 1 sat da odstoji.

Pre pečenja rolate iseći na trouglove, premazati žumancetom i posipati susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rolate seći na trouglove isključivo pre pečenja da forneti ne bi izgubili oblik u toku pečenja.