Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Domaćinska pogača
Sastojci
500 g brašna T-500 + 100 g za pripremu
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
50 g otopljene svinjske masti
50 g otopljenog maslaca
1 žumance
susam za dekoraciju
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
C suvi kvasac staviti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, na toplom mestu i sačekati da nabubri.
Kada nabubri dodati u 500 g brašna, dodati so i sve zajedno umesiti.
Kada je testo lepo umešeno, dodati otopljen maslac i mast. Zatim par minuta mesiti testo.
Kada je testo lepo umešeno, izvaditi na radnu površinu i razvući oklagijom na debljinu oko 1 cm.
Čašom vaditi krugove i ređati u okrugli pleh, ali tako da idu u kružne prstenove krugovi da se preklapaju do polovine.
Ostaviti tako složenu pogaču 20 minuta, da naraste.
Kada je naraslo, premazati žumancem i posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35-40 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Masnoću dodati tek kada je testo već zamešeno i paziti da ne bude toplo kako ne bi oštetilo testo.
Testo razviti odmah da bi kasnije lepše poraslo.