C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna T-500 + 100 g za pripremu
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 kašika sirćeta
50 g otopljene svinjske masti
50 g otopljenog maslaca
1 žumance
susam za dekoraciju

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Domaćinska pogača

Recept moje bake, koji se prenosi već nekoliko generacija. Pogača koja je uvek pravljena u specijalnim prilikama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

C suvi kvasac staviti u malo mlake vode sa kašičicom šećera, na toplom mestu i sačekati da nabubri.

Kada nabubri dodati u 500 g brašna, dodati so i sve zajedno umesiti.

Kada je testo lepo umešeno, dodati otopljen maslac i mast. Zatim par minuta mesiti testo.

Kada je testo lepo umešeno, izvaditi na radnu površinu i razvući oklagijom na debljinu oko 1 cm.

Čašom vaditi krugove i ređati u okrugli pleh, ali tako da idu u kružne prstenove krugovi da se preklapaju do polovine.

Ostaviti tako složenu pogaču 20 minuta, da naraste.

Kada je naraslo, premazati žumancem i posuti susamom.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35-40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Masnoću dodati tek kada je testo već zamešeno i paziti da ne bude toplo kako ne bi oštetilo testo.
Testo razviti odmah da bi kasnije lepše poraslo.