C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
1 mala kašičica šećera
1 kašika glatkog brašna
150 ml mlakog mleka
350 g brašna
1 mala kašičica soli
50 ml ulja
1 kašika jogurta
Za preliv:
1 mala kašičica soli
2 male kašičice brašna
na vrh noža C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Domaći slanici

Brzo se pravi, a još brže nestane!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
U 150 ml mlakog mleka razmutiti kvasac, 1 malu kašičicu šećera i veliku kašiku brašna. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Zatim dodati brašno, 1 malu kašičicu soli, ulje, i 1 veliku kašiku jogurta i umesite nelepljivo mekano testo. Ostavite na toplo da odstoji 30 minuta.

Testo premesiti i podeliti na jednake delove, zatim svaki posebno istanjiti rukama.

Kalup za pečenje obložite papirom i slance peći 10 minuta na 220 C, a za to vreme pripremiti slani preliv.

Slani preliv:
Slani preliv pripremiti od brašna, soli i malo praška za pecivo i veoma malo vode.

Preliti slace sa slanim prelivom pa ih vratiti nazad u pećnicu na 5 minuta.

Slanci kada su pečeni premazati sa malo otopljenog margarina (ili sa malo ulja) radi sjaja i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata