Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Domaće kiflice
Sastojci
500 ml mleka
C suvi kvasac (20 g)
3 jaja
300 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 g margarina
800 g brašna
nadev po želji (sir, šunka, kačkavalj...)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer.
Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.
Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrite krpom i pustite da naraste.
Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku na koju ste vrlo malo posuli brašnom.
Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.
Urolujte i presecite na pola. Prvo razvite jednu polovinu tanko za pola cm, presecite na pola pa pravite trouglova, staviti nadev i uvijajte u kiflice.
Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom.
Ostavite 15 min da malo narastu, pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs