C Slatka tradicija

Sastojci
500 ml mleka
C suvi kvasac (20 g)
3 jaja
300 ml ulja
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
250 g margarina
800 g brašna
nadev po želji (sir, šunka, kačkavalj...)

Naši proizvodi
Suvi kvasac Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Domaće kiflice

Ukusne kiflice na malo drugačiji način. Domaće kiflice, punjene šunkom i kačkavaljem.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer.

Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.

Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrite krpom i pustite da naraste.

Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku na koju ste vrlo malo posuli brašnom.

Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.

Urolujte i presecite na pola. Prvo razvite jednu polovinu tanko za pola cm, presecite na pola pa pravite trouglova, staviti nadev i uvijajte u kiflice.

Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom.

Ostavite 15 min da malo narastu, pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata