burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Domaće kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

500 ml mleka

C suvi kvasac (20 g)

3 jaja

300 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

250 g margarina

800 g brašna

nadev po želji (sir, šunka, kačkavalj...)

Domaće kiflice

Koraci pripreme

U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer.

Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.

Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrite krpom i pustite da naraste.

Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku na koju ste vrlo malo posuli brašnom.

Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.

Urolujte i presecite na pola. Prvo razvite jednu polovinu tanko za pola cm, presecite na pola pa pravite trouglova, staviti nadev i uvijajte u kiflice.

Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom.

Ostavite 15 min da malo narastu, pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Domaće kiflice

Koraci pripreme

U vanglicu sipajte malo mlakog mleka potopite kvasac i dodajte šećer.

Dodajte 1 jaje, ulje, i pola brašna, zatim so i dobro izjednačite testo.

Zatim dodajte ostatak brašna da dobijete mekano glatko testo. Pokrite krpom i pustite da naraste.

Kad je testo naraslo izvrnite ga na dasku na koju ste vrlo malo posuli brašnom.

Testo razvucite u veći pravougaonik i namažite margarinom.

Urolujte i presecite na pola. Prvo razvite jednu polovinu tanko za pola cm, presecite na pola pa pravite trouglova, staviti nadev i uvijajte u kiflice.

Tako uradite i sa ostatkom testa. Testo premažite jajetom i pospite susamom.

Ostavite 15 min da malo narastu, pa pecite u rerni na 200 stepeni 30 min.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept