C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna tip 850
1 kesica C suvog kvasca
1/2 čaše mlake vode
1 kašičica šećera
1 prstohvat soli
malo ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Domaća kora za pizzu

Veoma lagana i uvek uspešna priprema kore.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U pola čaše mlake vode dodati C suvi kvasac i kašičicu šećera.

Promešati, poklopiti tanjirićem i ostaviti da kvasac nadođe.

U dublju činiju sipati brašno, dodati prstohvat soli i promešati. Zatim, dodati ulje i nadošli kvasac.

Mesiti sa dobrim raspoloženjem, prekriti krpom i ostaviti sat vremena da testo naraste.

Nakon toga, razvući testo, staviti omiljene nadeve i peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.

Bićete ponosni na sebe, jer ste napravili pravu domaću pizzu, a one kupovne kore neka zaborave na vas.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata