Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Domaća kora za pizzu
Sastojci
300 g brašna tip 850
1 kesica C suvog kvasca
1/2 čaše mlake vode
1 kašičica šećera
1 prstohvat soli
malo ulja
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U pola čaše mlake vode dodati C suvi kvasac i kašičicu šećera.
Promešati, poklopiti tanjirićem i ostaviti da kvasac nadođe.
U dublju činiju sipati brašno, dodati prstohvat soli i promešati. Zatim, dodati ulje i nadošli kvasac.
Mesiti sa dobrim raspoloženjem, prekriti krpom i ostaviti sat vremena da testo naraste.
Nakon toga, razvući testo, staviti omiljene nadeve i peći na 200 stepeni, 15-20 minuta.
Bićete ponosni na sebe, jer ste napravili pravu domaću pizzu, a one kupovne kore neka zaborave na vas.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs