C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašno T-400
oko 500 ml vode
1 kesica C praška za pecivo
200 ml maslinovog ulja
1 supena kašika soli
2 supene kašike šećera
po potrebi semenke susama za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Đevreci

Recept za kuvani đevrek, posna varijanta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umesiti testo od brašna, vode, rastvorenog kvasca u vodi, ulja, soli i šećera.

Prekriti čistom krpom i ostaviti testo oko 40-45 min na toplom mestu da nadođe.

Od testa kidati jednake komadiće, rastanjiti ih, od svakog dela formirati dužu traku, u sredini napraviti rupu pa oblikovati đevrek.

Spuštati testo u ključalu slanu vodu u koju se doda i malo ulja. Kad ispliva, lagano ga rešetkastom kašikom okrenuti i još malo kuvati.

Vaditi đevreke na ubrus da se malo ocede, pa ih uvaljati u susam.

Zatim ređati na pek papirom obložen pleh i peći na 200°C, dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada izvadite đevreke sa kuvanja možete ih premazati maslinovim uljem, pa valjati u susam. Zalepiće se više semenki za đevrek.