C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 žumanca
1 kesica C suvog kvasca
3 kašičice soli
3 kašičice šećera
1,5 kafena šoljica ulja
400 ml mleka
300 ml vode
oko 1 kg brašna
Za fil:
250 g margarina
400 g šunke (u komadu)
300 g kačkavalja (u komadu)
pakovanje svežih šampinjona
kečap

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Dansko pecivo

Po mišljenju moje dečice najlepši slani kolačići.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati mleko i vodu (da budu mlaki), dodati jednu kašičicu šećera i kesicu C suvog kvasca.

Promešati kašikom i ostaviti na toplom da kvasac krene. U vangli izmešati oko 600 g brašna, 3 kašičice soli, 2 kašičice šećera.

Prstima napraviti udubljenje pa staviti žumanca, ulje i narasli kvasac.

Prvo testo promesati varjačom, pa onda mesiti rukom dodavajući još brašna. Testo je gotovo kada prestane da se lepi za prste. Ostaviti 20-tak minuta da naraste.

Naraslo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo testa razvući oklagijom na debljinu 0,5 cm, premazati kečapom, te narendati prvo margarin (malo utapkati rukom).

Preko margarina narendati šunku i kačkavalj, pa posuti šampinjone narezane na listiće.

Testo zaviti u rolat, pa oblikovati trougliće prstima (pritisnuti testo). Iseći trougliće i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.

Svaki trouglić premazati belancem i posuti susamom.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata