C Slatka tradicija

Sastojci
1 kesica C suvog kvasca
1 kašika šećera
400 ml tople vode
1,5 kašičica soli
50 ml + 30 ml maslinovog ulja
brašno 650-700 g
30 g maslaca
4 čena belog luka
peršun po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Čvorići sa belim lukom

Odbranite se od sezone gripa i ostalih virusa belim lukom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Razmutiti kvasac sa šećerom i kašikom brašna u malo vode i ostaviti da zapeni.

Pomešati ostatak vode, so, 50 ml ulja, narasli kvasac i sa brašnom umesiti testo. Staviti ga u nauljenu posudu, pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste.

Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i razvući ga u koru. Iseći ga na trake i svaku traku vezati u čvor.

Poređati čvoriće na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti ih da odmaraju još 15-tak minuta. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 C da porumene.

Istopiti maslac, dodati mu 30 ml ulja, protisnut ili sitno seckan beli luk i seckan peršun.

Ovaj premaz možete staviti u veću činiju, ubaciti pečene još vruće čvoriće i promešati sve zajedno. Ili svaki čvorić premažite premazom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lično, prvi način mislim da je bolji, jer je brži i celi čvorići se lepo natope sa svih strana.