C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
180 ml mleka
70 ml ulja
220 g brašno T-400
1 kesica C prašak za pecivo
50 g kulena
50 g suvog vrata
50 g šunke
2 kisela krastavčića
1 kisela šargarepa
150 g kačkavalja
1 kafena kašičica origana
malo soli
malo susama

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Carska pita

Veoma ukusna!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Iseckati na sitne kockice suvi vrat, kulen, šunku, šargarepu i krastavčiće. Kačkavalj narendati na krupnije.

U odgovarajuću posudu umutiti jaja. U umućena jaja dodati kašičicu soli, zatim dodamo mleko, ulje i sve lepo sjedinimo.

U brašno dodamo C prašak za pecivo i postepeno dodajemo smesi uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice.

Smesi dodati prethodno iseckane suhomesnate proizvode, šargarepu i krastavčiće. Zatim dodamo kačkavalj i varjačom smesu sjedinimo. Na kraju dodamo origano.

Smesu sipamo u podmazan pleh, ravnomerno rasporedimo i pospemo susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata