C Slatka tradicija

Sastojci
50 g brašna
20 g kvasca
200 ml mlake vode
1 kašika šećera
450 g brašna
1,5 kašičica soli
90 g kisele pavlake
100 ml ulja
Punjenje:
100-150 g kačkavalja
100-150 g šunke

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Bubble pecivo

Zanimljivo za decu a i za odrasle!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 50 g brašna dodati šećer i izmrvljeni kvasac i mlaku vodu, pa zatim sve izmešati i ostaviti 10 minuta da kvasac startuje.

Dodati ulje i pavlaku i dobro izmešati.

Dodati ostatak brašna i so i umesiti mekano testo. Pokriti najlonom i ostaviti 40 minuta da nadođe.

Testo razmesiti. Kidati na manje komadiće i praviti male loptice i stavljati u svaku po komadić kačkavalja i šunke.

Ređati u podmazan pleh. Ostaviti 40 minuta da naraste.

Peći na 200 stepeni nekih 30 minuta.

Pečeno premazati uljem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata