C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
180 g jogurta
2 jajeta
1 kašičica soli
1/2 kašičice C prašak za pecivo
400 g brašna
Za prženje:
ulje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Brze jogurt mekike

Ukusne, mekane i brze za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema testa:
U odgovarajuću posudu usuti jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati C prašak za pecivo, posoliti i izmešati.

Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo. Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike-po želji).

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati pa, kada spustite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele).

Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Mekike servirati i poslužiti.

Komentari potrošača:

23.04.2020
Ja probala i super su.

06.04.2020
Pravim ih već 15 godina i više.Super su

23.03.2020
Odlične su. Hvala vam za recept.

22.03.2020
Slobodno probajte, nećete se pokajati. Odlične su.

22.03.2020
Probala sam i super su

21.03.2020
Sutra ću da isprobam ovaj recept!

21.03.2020
Super su!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pržene mekike možete posuti C šećerom u prahu, mazati ih kremom, džemom ili pak poslužiti kao slanu varijantu-uz kajmak, sir, pršuti, ajvar - po sopstvenom izboru.