Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Brza pita sa tikvicom
Sastojci
1 srednja tikvica
3 jaja
1 velika šolja mleka
1 velika šolja ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
brašno
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Tikvicu očistiti i izrendati na krupno rende. Dodati so, jaja, mleko i ulje, pa sve pomešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa C praškom za pecivo.
Brašno postepeno dodavati i polako mešati, dok masa ne postane glatka.
Smesu presuti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za ovu pitu savetujem da se umesto pšeničnog koristi integralno ili projino brašno.
Bude baš hrskava i dekorativna, zbog tamnije prebojene korice i zelenih tikvica koje se vide kada se pita preseče.