C Slatka tradicija

Sastojci
1 srednja tikvica
3 jaja
1 velika šolja mleka
1 velika šolja ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašičica soli
brašno

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Brza pita sa tikvicom

Recept koji pleni svojom jednostavnošću i ukusom, idealan za doručak ili večeru.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Tikvicu očistiti i izrendati na krupno rende. Dodati so, jaja, mleko i ulje, pa sve pomešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa C praškom za pecivo.

Brašno postepeno dodavati i polako mešati, dok masa ne postane glatka.

Smesu presuti u podmazan pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ovu pitu savetujem da se umesto pšeničnog koristi integralno ili projino brašno.

Bude baš hrskava i dekorativna, zbog tamnije prebojene korice i zelenih tikvica koje se vide kada se pita preseče.