C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
300 ml mleka
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašika soli
2 kesice C Cuvog kvasca

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana

Božićna česnica

Recept za najmekšu česnicu koja je neizostavni deo svake božićne trpeze!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Sjediniti toplo mleko, jogurt, ulje, šećer, so i kvasac, te postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, pa ga ostaviti sat vremena da nadođe.

Testo blago premesiti i odvojiti 1/4 testa za ukrase.

U veći deo testa ubaciti novčić koji je prethodno opran i prokuvan. Oblikovati pogaču i ubaciti u kalup prečnika 25cm. Pogaču blago izbockati grančicom badnjaka.

Od onog manjeg dela testa napraviti 2 dugačke pletenice. Jednu podeliti na dva dela pa ih staviti na pogaču u obliku krsta, a drugu obmotati oko pogače.

Premazati pogaču jajetom, prekriti papirom za pečenje, da kora ne bi potamnela, pa staviti u rernu na 180°C, 25-30 min.

Gotovu česnicu premazati sa malo ulja.

Komentari potrošača:

06.01.2023
Hvala na receptu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata