Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Božićna česnica
Sastojci
800 g brašna
300 ml mleka
200 ml jogurta
100 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašika soli
2 kesice C Cuvog kvasca
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Sjediniti toplo mleko, jogurt, ulje, šećer, so i kvasac, te postepeno dodavati brašno. Umesiti testo, pa ga ostaviti sat vremena da nadođe.
Testo blago premesiti i odvojiti 1/4 testa za ukrase.
U veći deo testa ubaciti novčić koji je prethodno opran i prokuvan. Oblikovati pogaču i ubaciti u kalup prečnika 25cm. Pogaču blago izbockati grančicom badnjaka.
Od onog manjeg dela testa napraviti 2 dugačke pletenice. Jednu podeliti na dva dela pa ih staviti na pogaču u obliku krsta, a drugu obmotati oko pogače.
Premazati pogaču jajetom, prekriti papirom za pečenje, da kora ne bi potamnela, pa staviti u rernu na 180°C, 25-30 min.
Gotovu česnicu premazati sa malo ulja.
Komentari potrošača:
06.01.2023
Hvala na receptu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs